SUARA MAHASISWA

SALAM 1 MALAYSIA DAN SALAM MUHIBAH KEPADA SEMUA AHLI DAN PELAWAT YANG TURUT SERTA DALAM MENYUARAKAN SEBARANG PENDAPAT, PENGALAMAN DAN PANDANGAN KHUSUSNYA DALAM BERGELAR MAHASISWA/I.
 
HomeCalendarGalleryFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 Shabery tak mahu soal pakaian jadi isu penting

Go down 
AuthorMessage
Admin
Admin
avatar

Posts : 14
Points : 31
Reputation : 0
Join date : 15/02/2010

PostSubject: Shabery tak mahu soal pakaian jadi isu penting   Thu Oct 07, 2010 4:11 am

Shabery tak mahu soal pakaian jadi isu penting

2010/10/06
KITA tidak mahu baju saja cantik tetapi pingat tidak ada, kata Menteri Belia dan Sukan, Datuk Ahmad Shabery Cheek mengulas dakwaan kononnya pakaian kontinjen negara tidak kemas dan tidak menonjolkan identiti Malaysia ketika perasmian Sukan Komanwel XIX, Ahad lalu.

Shabery berkata, beliau bersikap fleksibel dalam soal pemilihan pakaian kontinjen negara dan menyerahkan kepada Majlis Olimpik Malaysia (MOM) serta Majlis Sukan Negara (MSN) untuk menentukannya. “Kecuali kontinjen tuan rumah yang memakai pakaian yang menonjolkan identiti negara mereka, saya dapati banyak kontinjen tidak memakai pakaian yang memaparkan imej negara masing-masing, malah ada yang hanya memakai trek sut. Shabery berharap soal pakaian itu tidak menjadi isu penting kerana jumlah pungutan pingat yang diperoleh kontinjen negara akhirnya yang menjadi topik dan persoalan utama.

Back to top Go down
View user profile http://suaramahasiswa.forumms.net
 
Shabery tak mahu soal pakaian jadi isu penting
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SUARA MAHASISWA :: RUANG HOBI DAN SUKAN :: SUKAN-
Jump to: